Инциденцата на коронавирус меѓу членовите на клубовите од Премиер лигата достигна рекордно ниво. Во текот на неделата од 20 до 26 декември се евидентирани 103 случаи на зарази.

Претходниот рекорд за истиот период беше 90 случаи.

Вкупно, во текот на изминатата недела, претставниците на лигата поминаа 15.186 тестови.

Во тековната сезона од Премиер лигата поради коронавирусот, 15 натпревари се одложени за други термини.