Селекторот Драган Бајиќ го објави конечниот список на кошаркари со кои ќе и се спортистави на Шпанија, актуелниот светски првак гостува во Скопје, квалификации за СП.

За Македонија ова ќе биде прв натпревар во квалификации за Светско првенство.