Украинскиот преговарач и советник на претседателот Зеленски, Михаило Подољак, во објава на Твитер напиша дека МААЕ изгубила контакт со системот за мониторинг во Чернобил.

Тој рече дека ова е крајно опасна ситуација додека додаде дека во моментов никој не разбира што се случува во централата.

Прикажи повеќе