реклама

Секој знак има различни особини кои можат да влијаат на начинот на кој личноста се однесува во конфликтни ситуации. Сепак, некои хороскопски знаци се потемпераментни и склони кон расправии од другите.

На пример, огнените знаци како Овен, Лав и Стрелец се познати по својата страст и импулсивност, поради што не им се непознати вербалните кавги. Исто така, знаците како Близнаците и Вагата, кои се под влијание на планетите Меркур и Венера, може да бидат склони кон расправии и решавање проблеми со зборови, односно почести расправии.

реклама

Расправиите се нормален дел од човечките односи. Решавањето на расправијата може да биде предизвикувачки процес, но постојат некои општи стратегии кои можат да помогнат да се смири ситуацијата и да се најде конструктивно решение. Прво, важно е да се смирите. Вдишете длабоко, избројте до десет или правете некои вежби за длабоко дишење за да се опуштите пред да започнете разговор. Слушајте ја другата личност и бидете јасни и прецизни кога го кажувате вашето мислење. Важно е комуникацијата да биде јасна и искрена и сите вклучени страни да се обидат да најдат компромис.

реклама