Македонските репрезентативци до 17 години ќе играат во групата 9 со селекциите на Франција, Исланд и Луксембург, додека фудбалерите до 19 години се сместени во групата 10 во која уште се наоѓаат Србија, Норвешка и Сан Марино.

Квалификациите ќе се играат догодина, додека Европските првенства се закажани за 2023 година.