Победите над Ерменија и Исланд ни донесоа сериозен напредок на табелата, скокнавме за седум позиции и сега сме 67.

Најдобриот пласман во последно време го имавме во април и мај оваа година кога бевме 62. место, но потоа назадувавме, па во септември и октомври бевме на 74. позиција.

До март кога се играат баражите нема репрезентативни натпревари, па наредна можност за напредок ќе биде на табелата која ќе биде креирана во април.

И понатаму прва е Белгија, а во топ десет се уште и селекциите на Бразил, Франција, Англија, Аргентина, Италија, Шпанија, Португалија, Данска и Холандија.