Градското кино Милениум и Младинскиот културен ценар согласно препораките на Владата нема да има никакви настани до 24 март.

Одговорните лица во двете институции нагласиија дека дополнително ќе информираат за нови термини согласно развојот на ситуацијата со корона вирусот.

Во меѓувреме откажани се речиси сите јавни собири особено во затворен простор.