Bо простриите на ФФМ беше одржана ждрепката за пополнување на преостанатите две места во второлигашката конкуренција откако завршија бараж средбите.

Во неа учевстуваа екипите на Влазрими, Осогово и Новаци, а испаднаа кичевчани.

Поточно ждрепката ги извлече токму нив и следната сезона да бидат дел од третолигашкиот систем, додека пак, екипите на Новаци и Осогово се нови второлигаши.

Прикажи повеќе