Фудбалерите на Македонија и Германија во овие моменти излегоа на теренот на Арената „Тодор Проески“ и започнаа да се загреваат пред почетокот на натпреварот во рамките на квалификациите за СП Катар , што значи дека натпреварот дефинитивно ќе се одигра.

Силниот дожд што го зафати главниот град во овие моменти, беше силна пречка за, можеби натпреварот да се одложи, но во комуникација со делегатот и главниот судија беше одлучено дека сепак натпреварот ке започне во превидениот термин, пишува Дриблинг.