Венцислав и Дејан Недев на свеченото отварање на ЕТКФ Европскиот шампионат во традиционално карате во Белград, Србија беа одлукувани со највисоко спортско признание на ЕТКФ за нивен придонес и развој на карате спортот во Европа.

Признанијата им ги додели претседателот на ЕТКФ легендарниот каратист д-р Владимир Јорга претседател на ЕТКФ.

Дејан Недев во моментов ја извршува функцијата Генерален секретар на ЕТКФ, а Венцислав Недев е претседател на техничката комисија на ЕТКФ.