Српскиот претседател Александар Вучиќ во синоќешното интервју на ТВ Прва најави дека на 17 декември во Србија ќе се одржат избори.

„Ќе има парламентарни, белградски и регионални избори за Војводина“, рече Вучиќ и додаде дека на тој начин ја исполнува желбата на опозицијата.

Вучиќ информира дека изборите мора да ги распише до 2 ноември за да се одржат на 17 декември.

Прикажи повеќе