Иако многупати се апелира дека политиката мора да биде надвор од спортот, во пракса тоа не е така Таква ситуација се случи во Ерменија, на Европското првенство во кревање тегови во Ереван.

Advertisements

За време на презентацијата на Азербејџан, земја со која до неодамна Ерменците беа во војна, еден фан дојде до бината, го запали и одзеде знамето на cоседите.

Обезбедувањето веднаш реагираше и го дофати сторителот, а тој по бркањето од салата пред народот беше дочекан како национален херој, бидејќи сите го поздравуваа и му дадоа овации.

Прикажи повеќе