Веб-страниците на швајцарската Влада цел на кибер напади пред самитот за мир во Украина

Швајцарската Влада денеска соопшти дека нејзините веб-страници биле погодени од бран кибер напади пред да биде домаќин на самитот за мир во Украина овој викенд

„Првите дистрибуирани напади (DDoS) на различни веб-страници на федералната влада и организации вклучени во самитот за мир во Украина почнаа утринава … Тие резултираа со помали прекини“, соопшти Националниот центар за кибер-безбедност.