Француската репрезентација би можела да смета на капитенот Велнтин Порт уште на стартот на Европското првенство.

31-годишникот добил негативен тест и ќе биде дел од експедицијата која е во Унгарија. Сега треба да направи ново тестирање, кое мора да биде негативно, за тој да може да игра на првиот натпревар на шампионатот против Хрватска.