Антонио Перкаси, претседателот на тимот од Серија А, Аталанта, продаде дел од своите инвестиции во светот на спортот. Тимот на Аталанта веќе ќе има 55% од акциите под името на сопственикот на НБА тимот на Бостон Селтик, Стивен Паглиука.

Перкаси постигна договор со Паглиука, да продаде 55% од акциите на тимот од Бергамo. Паглиука (косопственик на Селтикс во НБА) веќе ќе биде сопственик на тимот на Аталанта од Серија А.

Перкаси од друга страна ќе остане на функцијата претседател, а Паглиука формално е косопственик.

Прикажи повеќе